Misija BLC-a


Misija BLC-a određena je potrebom dostizanja visokih akademskih standarda u oblasti poslovne ekonomije, menadžmenta, javne uprave, medija i komunikacija, u skladu sa potrebama i razvojnom strategijom društva.

Misija se, uz potpunu društvenu odgovornost, ostvaruje kroz visok kvalitet nastavnih, vannastavnih, naučnoistraživačkih i razvojnih procesa, osposobljavanje visokokvalitetnih stručnjaka u skladu sa evropskim standardima, kroz stalno stručno usavršavanje nastavnog kadra, kontinuirano razvijanje najprikladnijih obrazovnih modela, kao i zadovoljenje ciljeva studenata, zaposlenih, akademske zajednice i svih drugih zainteresovanih strana.

  • Podstiče i razvija naučnoistraživački rad, cjeloživotno učenje, razmjenu iskustava i dostignuća sa drugim naučnoobrazovnim ustanovama u regiji i EU.
  • Podržava i pomaže intelektualni, kulturni, i umjetnički razvoj zajednice i doprinosi obrazovnom, ekonomskom i socijalnom napretku zajednice i regije.
  • Permanentno usvaja i primjenjuje nove naučne discipline, proširuje polje obrazovnih tehnologija, u skladu sa evropskim i svjetskim obrazovnim sistemom.
  • Promoviše i nagrađuje najbolje rezultate studenata i nastavnika i primjere najbolje prakse koji doprinose ostvarivanju vizije i organizacionih ciljeva.
  • Razvija sposobnosti za timski rad, verbalnu i tekstualnu komunikaciju i efikasnost u radu sa klijentima, korisnicima i kolegama.

Postavi komentar